De Artothèque

Professionalisering van het geheugen

Er zijn nog steeds doemdenkers die beweren dat Mons 2015 verspilling is. Dit is absurd. Mons 2015 richt zich tot de wereld, bevestigt zich als Europese hoofdstad en werd daartoe ook door Europa uitgekozen. Deze keuze plaatst cultuur op de voorgrond als uitdrukking van democratie en vrijheid. Tegelijkertijd geeft de stad in de Borinage uitdrukking aan zijn respect voor de geschiedenis, tradities en culturele waarden. De nieuwe Artothèque is daar een schitterend bewijs van.

Bijkomende info

Architect: Bureau L’Escaut / Atelier Gigogne
Datum: Mei 2015
Plaats: Bergen / Henegouwen / België
Video:  Production Eurobest Products

GARE MARITIME, Brussels - Belgium

De Gare Maritime is een van de grootste stationsgebouwen van Europa. Het was het goederenstation van Brussel. In dit gebouw kwamen de treinen binnen. Langs de grote hallen waren de grote stoomlocomotieven en aan de zijkant, via de Picardstraat kwamen de vrachtwagens binnen die de goederen kwamen ophalen en verder distribueren. Het stationsgebouw bestaat uit 7 hallen, naast elkaar. Je hebt 3 hele grote hallen, en dan 4 kleinere, samen vormt dat een gebied zo groot als 3 voetbalvelden. Het is een enorme site en het mooie is natuurlijk dat je die heel hoge bogen hebt. Dat is natuurlijk een enorm cadeau.

Belle-vue, Brussels

Following its acquisition of the old Belle-Vue breweries site in Molenbeek (Brussels, Belgium), Nelson Canal has, with the help of the A2M architectural office, been working on renovating the buildings and giving them a new direction: a youth hotel, passive housing, and the 2.0 Museum have appeared.

Philippe Verdussen

Mijn naam is Philippe Verdussen. Ik ben architect. In 1990 richtte ik Archi 2000 op met één medewerker en één computer. Nu zijn we 25 jaar later. Archi 2000 is nog steeds vooral op de Brusselse markt actief. Archi 2000 doet slechts één ding: architectuur. Wij houden ons niet zoals anderen bezig met speciale technieken en stabiliteit. Wij doen alleen aan architectuur. Dit is al ingewikkeld genoeg voor ons. Maar in de architectuur doen wij wel alles wat ons wordt gepresenteerd en wat ons motiveert en enthousiast maakt.

Bis, dé bouwbeurs

03 – 11 oktober 2015 aan Flanders Expo van Gent, BIS BEURS 27ste editie
Ontdekt het interview van Nanou Van der Brempt organisatrice van de salon.

www.bisbeurs.be

B612associates

In 2008 organiseerde het OCMW een wedstrijd voor 3 sites rond Neder-over-Heembeek: Bruyn Oost, Bruyn West en Bruyn Noord. Wij wonnen de wedstrijd voor Bruyn Oost. Het bijzondere was dat deze site niet geürbaniseerd was. Hij bevond zich echt op de rand tussen de stad en het landschap. Dit is dus een vrij belangrijk kenmerk van het terrein dat wij hebben willen behouden. We moesten in een eerste fase nadenken over de inplanting van dit project, omdat toch een groot aantal nieuwe woningen zou worden gebouwd op een terrein aan de rand van het landschap.

Pin It on Pinterest

Share This