Aankomen, ontspannen, genieten. Het privépaviljoen op deze buitengewoon idyllische plek werd als terugtrekoord ontworpen door Khosla Associates. De schilderachtige plek ligt in de Western Ghats met uitzicht op zowel de Backwaters als de omringende Sahyadri-bergketen en werd door de eigenaars gebruikt om de dagelijkse stress van de Indische hoofdstad Mumbai te ontvluchten.

Khosla Associates is een toonaangevend architectenbureau en zetelt in Bangaluru, India. Het bureau staat voor een duidelijk herkenbare stijl die tropische woonarchitectuur met wereldwijde trends verbindt, waarbij lokale materialen en concepten op moderne wijze worden geïnterpreteerd. In de afgelopen 20 jaar ontving Khosla Associates meer dan 25 nationale en internationale onderscheidingen.

Op het grondstuk van één hectare werd een paviljoen gebouwd van 195 vierkante meter met alleen een begane grond. Het paviljoen werd verdeeld in twee zones. Toegankelijk en extrovert voor de ruimten die overdag worden gebruikt, geborgen en introvert in de privéruimten.

Bij de vormgeving van het interieur, de meubelen en de accessoires stelde Khosla Associates zich terughoudend op. Elk meubelstuk werd ontworpen om te harmoniëren met het architecturale concept en de omringende natuur.

De basismaterialen in de badkamer zijn natuursteen, hout en keramiek. De Duravit Vero-wastafel met zijn rechthoekige basisvorm benadrukt het architectonisch transparante karakter van het interieur.

Absoluut highlight van het retraiteoord is de infinity-pool op het grote terras. Deze lijkt naadloos te versmelten met het lagergelegen waterlandschap.

www.duravit.be

Pin It on Pinterest

Share This