Was- en levensmiddelenconcern Unilever is gestart met de bouw van het innovatiecentrum in Wageningen. Het 18.000 vierkante meter grote gebouw moet medio 2019 in gebruik worden genomen. Het zal dan kantoren, laboratoria en een minifabriek voor proefproductie van nieuwe producten bevatten. Het ontwerp is van Paul de Ruiter Architects.

Het ontwerp van Paul de Ruiter voor het Global Foods Innovation Centre bestaat uit een Pilot Plant, een Food & Customer Experience en twee verdiepingen met kantoren en laboratoria. In de Pilot Plant, een mini-fabriek, vindt de proefproductie van nieuwe producten in beperkte volumes plaats. Deze Pilot Plant is verbonden met de Food & Customer Experience, waar in diverse testkeukens dagelijks geëxperimenteerd wordt met innovatieve ingrediënten voor de ontwikkeling van nieuwe producten.

Atrium met zonnedak

Medewerkers, experts, studenten en consumenten kunnen hier of in de concept store kennismaken met deze innovaties en hun bevindingen delen. Een licht atrium met zonnedak en brede houten trap verbindt de kantoren en laboratoria van Unilever met de publieke begane grond. Onder het gehele pand is een verdiepte parkeergarage gesitueerd die voor zowel de medewerkers van Unilever als voor de Universiteit van Wageningen toegankelijk is.

Pin It on Pinterest

Share This