De nieuwe bedrijfssite van de firma Cordeel is in volle ontwikkeling en recent gestart met de gefaseerde montage van een markante kantoorvilla van 5.000m2 boven het water als sculpturaal sluitstuk op de kop van het voormalige scheepswerfdok. Het ontwerp is van Crepain – Binst Architecture and Ney & Partners.

Met een overspanning van 73m is de stalen vakwerkstructuur van twee bouwlagen een absoluut statement van structurele engineering en montage door Cordeel en Ney & Partners. Het nieuwe kantoorgebouw zal zich als HQ reflecteren aan de lucht door de bijzondere beglazing en afwerking van de boorden in spiegelend materiaal. De ruime terrassen rondom ontsluiten de kantoren die vanuit een flexibele indeling opgevat zijn. ‘Het werken van morgen’ zal voor het team van Cordeel alvast in kracht bijgestaan worden door het fantastische panoramisch zicht. De spectaculaire werf zal zich tot het voorjaar van ’19 verder ontwikkelen.

Spectaculair

Na intensieve voorbereidingen is bouwfirma Cordeel klaar om zijn nieuwe hoofdkwartier te plaatsen op De Zaat. Het inventieve gebouw krijgt een plaatsje boven het droogdok van de vroegere scheepswerf. Het wordt een gecompliceerde operatie want het gebouw van 100 meter lang, 26 meter breed en een stalen gebinte van 1.200 ton, krijgt een plaats op 14 meter boven de begane grond en 20 meter boven de waterspiegel. Dit weekend breekt het cruciale moment aan. Het gebouw is eerst ter plekke op de begane grond geassembleerd. Het is geen toeval dat het nieuwe gebouw op twee pijlers boven het droogdok uittorent. Het droogdok is momenteel niet in gebruik maar door 20 meter boven de waterspiegel te bouwen, houden de ontwerpers alle mogelijke opties open voor een mogelijke latere invulling van het droogdok.

Pin It on Pinterest

Share This