De Franse architecten Coldefy & Associates Architects Urban Planners hebben plannen onthuld voor ’s werelds grootste tropische serre. Dit uitgestrekte binnenlandschap, genaamd Tropicalia , zal binnenkort opduiken in het Noord-Franse Pas-de-Calais en huisvest allerlei tropische flora en fauna onder een enorm pilaarloos firmament van EFTE luchtkussens onder druk van een aluminium frame.

Tropicalia is een tropische biodoom van 15.000 m2 die een harmonieuze wereld creëert die de mens verbindt met een exotische natuur, onder een constante temperatuur van 28 ° C in een regio met notoir slecht weer. Noem het een droom, een grote reis of een educatieve reis, Tropicalia is een plaats van ontdekking, verbazing en ecologisch bewustzijn.

Architectonische aanpak
Deze unieke plek bevat een gevarieerd aanbod van fauna en flora, vlinders, exotische bloemen, kolibries, watervallen, aquariumbassins, vissen, schildpadden, kaaimannen en nog veel meer. Behalve de buitengewoon exotische binnenwereld, is het gevoel van volledige onderdompeling mogelijk gemaakt met de innovatieve architectonische aanpak.

Natuurlijk landschap
Bezoekers hebben het gevoel van een ruimte losgekoppeld van de wereld buiten. Van buitenaf versmelt de architectuur met het landschap: het gebouw is gedeeltelijk in de grond geplaatst. Vanuit een ver uitzicht stijgt het bouwwerk als een zachte heuvel in een natuurlijke landschap.

Aluminium frame
Een project zoals Tropicalia impliceert een grotere vindingrijkheid en een serieuze duurzame aanpak. Daarom wordt de dakstructuur die wordt geïmplementeerd, samengesteld door EFTE luchtkussens onder druk binnen een aluminium frame. De bouw start in 2019 en de oplevering staat gepland voor 2021.

Pin It on Pinterest

Share This