Neolith®, een markleidend merk in Gesinterd Steen, heeft een prestigieuze Muuuz International Award 2018 in de wacht gesleept voor Krater, een donkere plaat met een wervelend patroon die een afspiegeling is van natuurlijk zeepsteen.

Model Kater, eerder dit jaar gelanceerd, was gecreëerd als reactie op de grote populariteit van Neolith’s Nero Marquina (het model dat een Muuuz International Award in 2017 kreeg) en een design-trend die steeds vaker vraagt om donkerder kleuren en tinten in de keuken en badkamer.

Muuuz International Awards heeft contact met 25.000 architecten, binnenhuisarchitecten, interieurontwerpers en -bouwers om de meest innovatieve producten te kiezen. Tussen meer dan 2200 nieuwe producten in 7 categorieën bleek Krater favoriet in de categorie ‘Materialen’.

Krater is ontwikkeld met als voorbeeld het erfgoed van zeepsteen. Zeepsteen is gebruikt als materiaal voor sommige van ’s werelds monumenten met eeuwigheidswaarde, zoals het beeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro, een uniek oppervlak met een universele aantrekkingskracht.

De diepte en het contrast dat de donkere steensoorten te bieden hebben is langzaamaan steeds populairder geworden bij interieurontwerpers die op zoek zijn naar krachtige, opvallende focuspunten in een ruimte – in bedrijfsruimtes, winkels en woningen.

Krater laat perfect de expertise zien van Neolith’s R&D-team. Het oppervlak wordt gekarakteriseerd door een prachtige werveling, een diepgrijze tekening, die gevangen kon worden met de nieuwste technologie, zodat een organisch, doorlopend patroon gecreëerd kon worden, een getrouwe versie van het natuurlijke steen.

Krater is verkrijgbaar met finish Silk en Riverwashed in de diktes 6 mm en 12 mm en in diverse formaten: 3200 x 1600 mm en 3200 x 1500 mm. Het is ideaal voor werkbladen (12 mm), vloeren en voor muurbekledingstoepassingen (6 mm).

De awards worden uitgereikt aan de winnaars tijdens een ceremonie in Parijs op 20 juni in het InterContinental Paris Le Grand.

www.neolith.com

Pin It on Pinterest

Share This