Huizenblok desclee

De voormalige drukkerij Campin, een getuige van het industrieel erfgoed van Doornik, is sinds het begin van de jaren 2000 niet meer in gebruik en zet haar transformatie in een energiezuinig woningcomplex voort. Het enorme vastgoedproject met een oppervlakte van 13.000 m² wordt in drie afzonderlijke fasen geleid door Édifices de France, een bedrijf uit Arras dat gespecialiseerd is in de reconversie van voormalige industriegebouwen. De eerste fase is voltooid en omvat 40 lofts achter de hoofdgevel.

Bourdon 165

Dit bouwproject voor een gebouw met zeven units met een totale bruto oppervlakte van 1.236 m² gaat volledig op in de topografie van het terrein. Het driehoekige terrein vertoont een sterke helling van ongeveer 7 m vanaf de Horzelstraat naar de achterkant van de site.

De krook, veel meer dan een bibliotheek

De wijk die wordt aangelegd in de buurt van de Vooruit van Gent, waar momenteel een stadsvernieuwingsproject aan de gang is, huisvest sinds maart de bibliotheek De Krook. De belangrijkste toegangsweg tot de bibliotheek is de nieuwe Albertina Sisulubrug. Deze loopbrug met dezelfde goudbruine lamellen als het gebouw verbindt die de hoek van de Kuiperskaai en de Lammerstraat met het Miriam Makebaplein, dat werd heringericht als stadsplein met onder meer een café en terrasjes. Onder het plein bevinden zich een overdekte fietsenstalling en openbare toiletten.

Koninklijk museum voor midden-afrika

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren opent zijn deuren opnieuw in juni 2018, na vier jaar durende renovatiewerken. De gebouwen die ten tijde van Leopold II in 1897 werden gebouwd voor de Wereldtentoonstelling werden gerestaureerd en het publiek zal worden verwelkomd in een nieuw paviljoen.

Villa in zevenbronnen

De belangrijkste beperking van dit nieuwe woningbouwproject op een grond in Beersel, bestond uit een helling van bijna drie meter aan de straatkant, gericht op het zuiden. Om de privacy van de bewoners te verzoenen met hun verlangen naar een zonnige tuin en een mooi uitzicht, heeft de architect besloten het huis ver weg van het verkeer te plaatsen, achterin de bouwzone.

Bomel logements

De site van Bomel werd onlangs omgebouwd tot cultureel centrum en is nu aangevuld met 48 woningen tegenover het hoofdgebouw van de voormalige slachthuizen. Het woningbouwproject, waarvan de begane grond winkelruimtes of ruimtes voor vrije beroepen biedt, komt in de plaats van drie gesloopte units.

Campus universitaire saint-charles

Na de omvorming van een 17de-eeuws ziekenhuis tot universiteitscampus bestond de tweede fase van het project in de herbestemming van de aile des Incurables – een statig gebouw uit de 18de eeuw – in het Maison des Sciences de l’Homme en het Departement Archeologie.

Sporthal van Natoye, lijnen in het landschap

De nieuwe omnisporthal, ingeplant op de hoogten van de gemeente Natoye, in de Condroz, is een baken in het landschap. De constructie omvat een grote ruimte waar meerdere sporten beoefend kunnen worden, sanitaire installaties, een administratief gedeelte en een cafetaria. Deze verschillende bestemmingen lenen zich tot complementair of afzonderlijk gebruik.

Wijkcontract liedekerke

Het project maakt deel uit van het “duurzaam wijkcontract Liedekerke”, dat met name gericht is op de integratie van de groene ruimten als vector van sociale samenhang voor de wijk. Op de plaats van een vroeger braakliggend terrein staat nu een nieuw passiefgebouw dat twee crèches en vier sociale woningen bevat.

Pin It on Pinterest

Share This