“Quantified Sustainabile Benefits” – de duurzaamheidscampagne van Master Builders Solutions® – overtuigde de jury van de Deutscher Preis für Onlinekommunikation (Duitse prijs voor onlinecommunicatie) én van de Best of Content Marketing Award (BCM), de grootste Europese competitie voor contentmarketing. De campagne sleepte niet alleen het goud in de Deutscher Preis für Onlinekommunikation 2018 in de categorie ‘Microsite’ in de wacht, maar kreeg ook nog drie zilveren onderscheidingen in de Best of Content Marketing Award 2018 in de categorieën ‘B2B Campaign’, ‘B2B Crossmedia’ en ‘B2B Microsite’.

“We zijn bijzonder trots op dit succes. De campagne focust op succesverhalen van klanten uit heel Europa waaruit blijkt hoe de vooruitstrevende bouwchemie van Master Builders Solutions essentiële dagdagelijkse problemen van onze klanten kan oplossen waardoor hun prestaties verbeteren, hun kosten verlagen en hun voetafdruk verkleint”, zegt Philipp Kley, Senior Vice President Construction Chemicals Europe bij BASF. De resultaten zijn kwantificeerbaar en meetbaar met gecertificeerde instrumenten zoals de Life-Cycle-Analyzer (LCA) voor beton of de Eco-Efficiency Analysis.

Marti Tunnelbau is daar een voorbeeld van. De Zwitserse tunnelbouwer vertrouwt op MasterEase van BASF voor de aanleg van de ‘Tunnel de Champel’ in Genève (Zwitserland). Dankzij deze unieke superplasticizer die de vloeibaarheid van beton vergroot, blijft het spuitbeton gemakkelijk oppompbaar door de langere verwerkingstijd. De sterkte van MasterEase is compatibel met een groot aantal cementtypes en stelde Marti Tunnelbau en de cementleverancier Holcim Switzerland in staat om te switchen naar een voordeliger cement en daarmee de CO2-uitstoot met zes procent te verlagen en ook de transportkosten te drukken.

De campagne loopt sinds maart 2017 in verschillende Europese landen – de campagne en de website werden ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met het agentschap Vier für Texas dat gevestigd is in Frankfurt (Duitsland). Andere voorbeelden van efficiënter gebruik van middelen, een verbeterde levenscyclusbeoordeling en significante kostenverlagingen dankzij de producten van Master Builders Solutions zijn te vinden op de bekroonde microsite: www.sustainability.master-builders-solutions.basf.com

Pin It on Pinterest

Share This