“Less is more“, het credo van Mies van der Rohe, vergezelt ons al jarenlang met indrukwekkende volharding. Minimalisme, nieuwe soberheid en puristisch Scandinavisch design sluiten aan op zijn uitgangspunt dat ook in 2018 een succesnummer blijft, niet alleen in woonruimten, maar ook in de badkamer. Toch worden er nieuwe nuances voelbaar: “Less is more“ wordt “Less and more“. Concreet design wordt door markante details gevuld met leven, uitgebreid met handige functies en geënsceneerd met nonchalant aangebrachte, soms zelfs felle kleuren.

Kleur heeft invloed
Als het er ‘s ochtends in de badkamer turbulent aan toegaat of wanneer het allemaal wat sneller moet, zorgen heldere kleuren en duidelijke vormen voor zorgeloze ontspanning. Zoals bijvoorbeeld bij de nieuwe serie badkamermeubelen Brioso. Hier creëren matte tinten zoals het heldere lichtblauw zijdeglans in combinatie met warme houtoppervlakten een behaaglijke sfeer voor iedereen. Met monochrome handgrepen en genuanceerde kleurencombinaties brengen lichtblauw of de trendkleur beton mat levenslust en helderheid in de badkamer. De serie badkamermeubelen Brioso kan worden gecombineerd met vijf keramiekseries en biedt door het moderne, frisse design met ranke kanten veel mogelijkheden voor de inrichting met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.

Sierlijk raffinement ontstaat vaak door de combinatie van verschillende oppervlakken, texturen en kleuren — nuances bepalen daarbij de verschillen. Bij de meubelserie XSquare zijn het volle, krachtige kleuren zoals aubergine zijdeglans in combinatie met bijvoorbeeld hoogwaardig notenhout of discrete, luxueuze decoratie zoals linnen en hoogwaardige tinten zoals taupe mat. Het elegant markante chroomprofiel vormt een geaccentueerd kader. Het neutraliseert de hoekige vormen van de wastafel waardoor harmonie ontstaat en tegelijkertijd markante eigenzinnigheid. Door combinatie met kasten, spiegel- en spiegelkastoplossingen uit de serie, waarvan het design eveneens wordt gekenmerkt door het chroomprofiel, ontstaan buitengewone wasplaatsen voor een elegant-moderne inrichtingsstijl. XSquare kan op allerlei manieren worden gecombineerd en past perfect bij vier keramiekseries.

Met de combinatie van in totaal 44 oppervlakten, kleuren en decors van de Duravit badkamermeubelen kan een zeer persoonlijke ambiance worden gecreëerd, variërend van huiselijke nonchalance tot moderne elegantie, waarin iedereen op zijn eigen manier energie kan opdoen.

www.duravit.be

Pin It on Pinterest

Share This