Een woontribune aan het MAS, waar water en dokken zich verenigen met cultuur, gastronomie en toparchitectuur. Een meesterlijke plek, een context in volle transformatie. Ook de selectie voor het ontwerp van de Overkapping van de Antwerpse Ring zit in de portefeuille van CBA. Meer nieuws leest u hierna…

Deze woontribune aan het water, presenteert zich als een zeer eenvoudige, rigide, tijdloze en consequente opstelling. Een typerend ontwerp met grote aandacht voor afsluitbare terrassen als verlengstuk van alle leefruimtes, als maximaal panorama naar de Schelde, als de enige business seates op het MAS! Een nieuwbouwinvulling met actuele scherpte, met een statig frame in donkerkleurig geslepen beton als de new chick en contemporary, exclusive living in Antwerp. Een concept waarin glas, zicht en water centraal staan.

Overkapping Antwerpse Ring

CBA kondigt met fierheid aan mede geselecteerd te zijn als één van de vijf teams in de uitdagende ontwerpopgave betreffende de Overkapping van de Antwerpse Ring, uitgeschreven door de Vlaamse Gemeenschap onder supervisie van de daartoe aangestelde intendant prof. Arch. Alexander d’Hooghe. CBA vormt mede team met de tijdelijke vereniging TTA, een internationale keure van ontwerpstudio’s waaronder het  Franse  Agence Ter en TVK, het Nederlandse Arcadis,  Interboro i.s.m Marleen Goethals en de multinationals IBM en Delotte als ondersteunende back-up. Als team werd CBA we geselecteerd om het deelsegment Zuid te bestuderen en vorm te geven en dit in nauwe aansluiting met de deelsegmenten NOORD en ZUID-OOST behartigd door 2 andere geselecteerde teams.

Residentie Brickville Bay

In het ontwerponderzoek naar innovatief en actueel ‘urban villa wonen’ in Steendorp is het ‘wonen van morgen’ door Crepain Binst geïnterpreteerd als een gelaagde stapeling van villa’s. Met beglaasde open ruimten verzoenen horizontaliteit en dynamiek tot een ‘javanais’ van lichte oevertinten in hout met grote terrassen.

Het consequent scherpstellen, en gelaagd terugtrekken van deze urban villa, versterkt de iconische en landschappelijke inpassing van het gebouw als een hedendaags paviljoen in deze context.

“Brickville Bay” staat finaal voor landschappelijk en exclusief wonen tussen water en natuurgebied. Een actueel, bijna Scandinavisch woonproject met een optimale oriëntatie en mooie vergezichten naar de Schelde en de weidse omgeving.

Parkschool – Fase 2

De nieuwe campus in het parkgebied ‘Oude God’ in Mortsel biedt plaats aan de drie bestaande stedelijke basis- en kleuterscholen uit de onmiddellijke omgeving. Het nieuwe scholencomplex dient een duurzaam, energiezuinig gebouw te zijn met een culturele en maatschappelijke meerwaarde. De wedstrijd voor de ontwerpopdracht van de nieuwe school werd in 2005 door CBA gewonnen. Twee jaar later besliste het stadsbestuur om het ontwerp op te waarderen tot een passiefschool en sinds 2011 is het project toegetreden tot het DBFM-programma ‘Scholen van Morgen’. De geplande ingebruikname van fase 1 (lagere school en sportschuur) vond plaats in de oktober 2016. In november 2017 was de ingebruikname van fase 2 (kleuterschool). De nieuwe school zal plaats bieden aan ongeveer 650 leerlingen: 18 klassen voor de basisschool en 12 kleuterklassen. Het schoolbouw-programma omvat 6345 m²; waarvan 5287 m² voor de scholen en 1058 m² sportruimte.

(ism VK Engineering nv – TV Thiers-Dujardin Landschapsarchitecten)

Pin It on Pinterest

Share This