Lunch with an Architect verwelkomt op maandag 4 juni Dietmar Eberle, oprichter van het Oostenrijkse bureau Baumschlager Eberle.

Sinds zijn oprichting in 1985 in Vorarlberg past het bureau principes toe die deze regio wereldwijd op de kaart hebben gezet. In essentie berusten deze ideeën voornamelijk op maatschappelijke verantwoordelijkheid, spaarzaamheid, behoud van de natuurlijke rijkdommen en sociale cohesie van bij de ontwerpfase.

Het bureau kende een explosieve groei. Het telt vandaag twaalf vestigingen in Europa en Azië, stelt 203 medewerkers uit 21 verschillende landen tewerk en heeft wereldwijd meer dan 400 realisaties op zijn naam!

Voor Baumschlager Eberle wordt de architectuur van een gebouw gedefinieerd door zijn context en ontstaat een geslaagd bouwwerk steeds in symbiose met zijn omgeving. Deze principes komen tot uiting in de vele realisaties van het bureau, zoals La Maison du Savoir in Luxemburg en het gerechtsgebouw in Caen, twee projecten die heel wat prijzen wegkaapten. Andere mooie voorbeelden zijn de Imperia Sky Garden in Hanoi, het Hôtel de la Création op het Ile Seguin in Parijs, en natuurlijk ook het toekomstige hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis in Brussel.

Meer weten? www.youtube.com/watch?v=ECdjLA5mBGw

Praktische info
Flagey – Studio 1
Troonplein 1050 Brussel
Maandag 4 juni van 12 tot 14 uur

Inschrijven kan via de site: € 98*
www.lunchwithanarchitect.be

Pin It on Pinterest

Share This