Nendo

Tot 01/10/17
Vier maanden lang organiseert het Japanse collectief nendo, onder leiding van Oki Sato, in de binnenruimtes van het CID (stallen, hooiopslagplaats, atrium, lampenmagazijn…) een grootschalige tentoonstelling waarvan de scenografie geïnspireerd is op de plaats. Met een aanpak die sinds het begin van de jaren 2000 de faam van de studio heeft gemaakt: nauwgezetheid, uitgepuurde lijnen, poëzie en humor. En dit zowel voor meubels, objecten, accessoires, tafelartikelen of architecturale inrichtingen.

Meer weten

Installatie 'Particula' overwoekert de serre

01/10/2017
Ontdek het kleurrijke resultaat van de co-creatie tussen de Mexicaanse kunstenaar Joel Gomez en Kunstenplek Manoeuvre. Voor de expo ‘Rechts / Averechts’ nodigden de tentoonstellingsmakers verschillende kunstenaars uit om nieuw werk te creëren.

Meer weten

Rechts/Averechts

Tot 01/10/17
Deze tentoonstelling markeert het tienjarig bestaan van de afstudeerrichting textielontwerp aan KASK / School of Arts. De open visie, eigen aan de opleiding, is de rode draad en confronteert werk van internationale kunstenaars met dat van alumni in een immersieve belevingstentoonstelling. De meeste werken van o.a. Petra Blaisse, Louise Bourgeois, Ronan & Erwan Bouroullec, Chevalier-Masson, Berlinde De Bruyckere, Sonia Delaunay, Hella Jongerius, Muller Van Severen, Bertjan Pot en Rinus Van De Velde mogen worden aangeraakt of getest.

Meer weten

Vt wonen&design beurs

Van 03/10 tot 08/10/2017
De vt wonen&design beurs brengt ieder jaar, bij de start van het woonseizoen, alle wooninformatie onder één dak. De mooiste merken, beste experts, nieuwste designs en meest verrassende ontwerpen.
Met deelname van INSIDE. (www.insidebelgium.be)

Meer weten

Concrete Day 2017

12/10/2017
Het event bij uitstek voor alle betonliefhebbers.
Tal van nieuwigheden komen aan bod: trends, producten, toepassingen, enz. Dit alles in het indrukwekkende kader van het Constant Vanden Stock-stadion in Anderlecht.

Meer weten

Staalbouwdag

07/11/17
De Staalbouwdag 2017 richt zich tot architecten, studiebureaus, bouwheren, staalbouwers, promotoren, overheden, onderwijs,…

Meer weten

Bis 2017

Van 07/10 tot 15/10/2017
Tijdens bis, bouw- en inspiratiesalon, vind je tonnen tips en tricks, creatieve ideeën en professioneel advies voor een geslaagd (ver)bouwproject. Heb je plannen om te bouwen of te renoveren?

Meer weten

Seminarie FEREB

23/11/17
“Nieuwe technische evoluties inzake kathodische bescherming”      

Tijdens dit seminarie zullen experts uit binnen en buitenland dit thema toelichten aan de hand van een aantal theoretische uiteenzettingen aangevuld met praktijkvoorbeelden. De meest vooruitstrevende technieken, zowel met opgelegde stroom als met opofferingsanodes, zullen hier aan bod komen.

                               

Meer weten

Belgian Roof Day

24/11/17
De Belgian Roof Day is de vakbeurs en het netwerkevenement voor professionals uit de dakensector. Zowel plat als hellend dak komen hier veelvuldig aan bod. Veel vakkennis, een gemoedelijke sfeer en een verzorgd gratis buffet maken van de beurs een leuke daguitstap. Bovendien sluit de beurs af met een wervelend optreden.

Meer weten

Dag van de afwerking

28/11/17
De Dag van de Afwerking is de vak- en belevingsbeurs en het netwerkevenement voor professionals uit de afwerkingssector. Veel vakkennis, een gemoedelijke sfeer en een verzorgd gratis buffet maken van de beurs een leuke daguitstap.

Meer weten

Archidoc #1: Nicolas Simon

Tot 23/12/17
Deze eerste editie focust op Nicolas Simon, een Luikse architect en docent die beïnvloed werd door het Nieuwe Bouwen en de Japanse cultuur. Hij ontwierp onder meer eengezinswoningen met sterke geometrische en poëtische invloeden.

Meer weten

Polyclose

Van 17/01/2018 tot 19/01/2018
De honderden exposanten uit tientallen landen doen er iedere twee jaar weer alles aan om Polyclose in Gent / België tot een volwaardige vakbeurs te maken.

Meer weten

Pin It on Pinterest

Share This