Spring Sessions

29/05 en 01/06
Hansgrohe en Geberit lanceren de Spring Sessions in het nieuwe, creatieve hart van Antwerpen!
We nodigen je uit voor een inspirerende lunch of dinner sessie in PAKT, dé plek waar eigentijds vakmanschap en urban lifestyle mekaar kruisen.

IABR–2018+2020–The missing link

Van 02/06 tot 30/09 in Brussel
Van 01/06 tot 08/07 in Rotterdam
 Het thema: de veerkrachtige stad en de klimaateisen, de urgentie om onze destructieve manier van leven te hervormen ten voordele van het milieu. Maar waarom gaat er tot nu toe eigenlijk niets echt die richting uit?

Eating each other

Tot 01/07
Via het publieke programma en de gepresenteerde werken ontwikkelt Eating Each Other de strategie van «hertoeëigening», die verschillende denk- en gedragspatronen door elkaar haalt om een nieuwe vorm van samenleven voor te stellen.

Poème brut

Tot 02/09
De tentoonstelling toont de resultaten van de ‘experimenten’ van zowel internationaal gerenommeerde als opkomende ontwerpers, geïnspireerd door de bijzonderheden van het materiaal en de innovatieve behandelingen. Onder hen Michael Young, Nendo, Roxane Lahidji, Sigve Knutson, Studio Mumbai.

Biennale interieur 2018

18-22/10
INTERIEUR 2018
brings a mix of established brands, challenging newcomers and young talent.

Halte à la croissance !

18-22/10
Al in de jaren ‘70 veroordeelden persoonlijkheden als Victor Papanek en Jean Baudrillard de (over)productie van objecten, voorbij ecologie en ethiek. Nu experts, makers en burgers in opstand komen tegen de dominante economische en sociale systemen, organiseert zich het verzet. Tegelijkertijd verkennen jonge ontwerpers processen en werkinstrumenten die beter aansluiten bij het milieu en zijn hulpbronnen. Met open source en social design ontstaan nieuwe praktijken die niet langer gedreven worden door winst. De gepresenteerde werken weerspiegelen deze evolutie en openen andere wegen: kan design bestaande economische processen omkeren?

Pin It on Pinterest

Share This