Biënnale Interieur 2018

Deze editie duurt de Biënnale Interieur maar vijf dagen (van 18.10.2018 tot 22.10.2018) en biedt een compacter en gecomprimeerd programma.

Recycling van plastic is niet de oplossing

Ontwerpers moeten stoppen met het gebruik van gerecycled plastic en in plaats daarvan bioplastics gebruiken gemaakt van natuurlijke materialen zoals algen als ze de vervuiling willen verminderen, volgens Istanbul Design Biënnale curator Jan Boelen.

Alles-in-één bouwrobot

Het Deense Odico bereidt zich voor om een alles-in-een robotconstructiesysteem te lanceren dat naar bouwlocaties kan worden verzonden in een container.

BIM: een meerwaarde voor de woningrenovatie

BIM (Building Information Modeling), in detail beschreven in de Gids Duurzame Gebouwen, is een complex proces gericht op een digitale maquette, bruikbaar voor elk type van ontwerp, van de imposante tertiaire verwezenlijking tot de renovatie van een woning.

Vernieuwde wijk voor Oostende

Het Belgische architectuuragentschap BRUT en het Deense bureau C.F. Møller Architects hebben de ontwerpwedstrijd voor ‘De Nieuwe Stad’ in Oostende gewonnen.

Machtig mooi

Wie dacht dat bibliotheken hun beste tijd hebben gehad, die heeft alvast deze machtig mooie, nieuwe bibliotheek in Tianjin (China) nog niet gezien.

Tetris in Toronto

Wie naar het concept kijkt dat architectuuragentschap BIG creëerde voor hartje Toronto (Canada), denkt hoogstwaarschijnlijk aan een spelletje tetris maar vrijwel zeker ook aan de experimentele Habitat 67-behuizing van Moshe Safdie in Montreal.

Pin It on Pinterest

Share This